Brad De Craciun

De ce NU vindem Brazi Naturali

Un brad natural are nevoie de aproximativ 12 ani pentru a ajunge la o inaltime de 1.80 – 2.00 metri, potrivita pentru a fi taiat.

Brazi de Craciun pret

Doar brazii naturali care au peste 30 de ani pot produce conuri si doar o mica parte dintre semintele acestora nu sunt mancate de pasari si rozatoare. Dintre cele care scapa de animale, doar un mic numar ajung sub zapada, in pamant, iar dintre cele care ajung in pamant si mai putine germineaza. Dupa un an de la germinare, din pamant va iesi un firicel de bradut cat palma. Iar acesta va supravietui doar daca nu e mancat sau distrus de animale si vant.

Daca totusi bradutul razbate dupa toate aceste incercari, dupa circa 12 ani, apare urmatoare amenintare: omul. Nici brazii naturali mai in varsta nu scapa de aceasta amenintare deoarece si acestora li se poate taia varful pentru a fi impodobiti.

Brad natural de Craciun

Trist este ca ulterior, dupa ce au fost taiati, brazii naturali vor fi folositi circa 2 saptamani, iar apoi arsi sau aruncati la gunoi. Ba mai mult, o mare parte dintre acestia vor ramane in piete, nevanduti, deci nici macar scopul pentru care au fost taiati nu a fost indeplinit.

Brad natural

De aceea, am ales sa comercializam brazi artificiali si sa nu participam la masacrul care se petrece in paduri, an de an.

Un brad artificial poate fi folosit cel putin 10 ani, fiecare salvand astfel cel putin 10 brazi naturali.

Acest lucru este benefic si pentru economiile dumneavoastra, un brad artificial reprezentand o investitie pentru aproximativ 10 ani, in timp ce un brad natural, ce ar rezista in conditii bune circa 2 saptamani, reprezinta o cheltuiala ce trebuie facuta in fiecare an.

Exista brazi artificiali realizati din materiale de calitate care imita foarte bine crengutele brazilor naturali si chiar ii pot inlocui cu succes.

Te invitam sa dai click pe fotografia de mai jos pentru a accesa categoria dedicata brazilor artificiali si a vedea modelele disponibile impreuna cu toate detaliile acestora.

Brad de Craciun